76914828 473584100176483 6568572332229525504 o

Bent je benieuwd hoe je op een Japanse manier kunt bloemschikken ?

Volg dan eens een workshop in "de Hertgang" in Halsteren (www.dehertgang.nl). 

Neem bij interesse vrijblijvend contact op. Je krijgt dan verdere info. Kijk ook op: facebook.com/Lydia.en.Ikebana

 

Ikebana  生花   Japans bloemschikken

Ikeru (leven) en hana (bloem) betekenen samen het tot leven brengen van afgesneden bloemen.

Het is net als Reiki en de andere ‘do’ (wegen) een weg tot zelfrealisatie, het tot rust brengen van je geest. Terwijl je bezig bent hoef je je alleen op je schikking te concentreren. Je “praat” als het ware met de bloemen. Al het andere is op dat moment onbelangrijk. Vaak ervaar je dan dat er een gevoel van rust over je komt.

Bij Ikebana leer je ruimte te creëren in plaats van ruimte te vullen, maar je leert ook op een andere manier naar de natuur te kijken. Het is als het maken van een schilderij. Je denkt na over de compositie, de kleuren en de materialen die je wilt gaan gebruiken. Je verwerkt het liefst de bloemen van het seizoen zodat je iets van de natuur in huis haalt en een perfecte harmonie tussen cultuur en natuur laat ontstaan. Het eindresultaat is ogenschijnlijk eenvoudig. Maar juist door deze eenvoud besef je dat dit jarenlange training en discipline vraagt.

Ik beoefen Ikebana sinds 1997 o.l.v. Lia de Grave, ben opgeleid in de Ikenobo-school, bezit al enkele jaren de officiële bevoegdheid om in deze school les te geven en geef workshops sinds 2018.

Ik geef mijn ervaring en kennis graag aan je door. Misschien tot ziens.