46091047 258309598370602 6787815126901719040 o

Ikebana  生花   Japans bloemschikken

Ikeru (leven) en hana (bloem) betekenen samen het tot leven brengen van afgesneden bloemen.

Het is net als Reiki en de andere ‘do’ (wegen) een weg tot zelfrealisatie, het tot rust brengen van je geest. Terwijl je bezig bent hoef je je alleen op je schikking te concentreren. Je “praat” als het ware met de bloemen. Al het andere is op dat moment onbelangrijk. Vaak ervaar je dan dat er een gevoel van rust over je komt.

Bij Ikebana leer je ruimte te creëren in plaats van ruimte te vullen, maar je leert ook op een andere manier naar de natuur te kijken. Het is als het maken van een schilderij. Je denkt na over de compositie, de kleuren en de materialen die je wilt gaan gebruiken. Je verwerkt het liefst de bloemen van het seizoen zodat je iets van de natuur in huis haalt en een perfecte harmonie tussen cultuur en natuur laat ontstaan. Het eindresultaat is ogenschijnlijk eenvoudig. Maar juist door deze eenvoud besef je dat dit jarenlange training en discipline vraagt.

Ik beoefen Ikebana sinds 1997 o.l.v. Lia de Grave en ben opgeleid in de Ikenobo-school.

Al enkele jaren bezit ik de officiële bevoegdheid om in deze school les te geven.

Sinds september 2018 geef ik workshops o.a. in "de Hertgang" in Halsteren (www.dehertgang.nl).

Een impressie zie je op: facebook.com/Lydia.en.Ikebana

Neem bij interesse vrijblijvend contact met me op. Je krijgt dan data, plaatsen en verdere info.

Van 23 t/m 27 maart in 2020 zal ik samen met mijn collega Jeanie eind maart een Reiki-midweek organiseren.

Nadere info volgt nog.

Soms kun je behoefte hebben om eens even uit je dagelijkse beslommeringen te stappen. Die behoefte om tijd te nemen voor jezelf kan allerlei redenen hebben: misschien wil je opladen, zaken die je bezighouden op een rijtje  krijgen,  herstellen, uitrusten, je hoofd leeg  maken,  ontspannen, stil zijn. Wat ook jouw reden is, met de Reiki midweek, die ik al sinds 2010, samen met mijn collega Jeanie Hofstra, organiseer, wil ik je juist daarvoor een plek bieden. Meerdere mensen die deze midweek hebben ervaren kwamen graag nog eens terug.

Een fijne plek.

Het huisje waar we je ontvangen.


We ontvangen je in maart in de sfeervolle en comfortabele vakantiewoning “De Zoete Inval”,op het kleinschalige park Vebenabos aan de voet van de Walcherse duinen. Deze plek biedt ruimte –naast ons als gastvrouwen- aan maximaal 6 gasten. Dit zorgt er ook voor dat we voldoende aandacht aan elk van onze gasten kunnen besteden. Het strand is op loopafstand en op één van de beschikbare fietsen ben je zo in Vlissingen of fiets je langs de duinen.

Steun bij jouw zorg voor jezelf 

Deze midweek biedt je meer dan alleen een plek. Om dat wat je nodig hebt te ondersteunen, ontvang je in deze midweek in totaal zeven Reiki behandelingen. Deze helpen je ontspannen en in verbinding te zijn met jezelf en wat er in jou speelt.

Daarnaast zijn er andere programma onderdelen waaraan je kunt deelnemen als je dat wilt. We laten dat programma voor het grootste deel ontstaan vanuit de behoeften van de gasten.  Voorbeelden van wat we de afgelopen jaren hebben gedaan zijn: tai chi oefeningen, geleide meditatie (wandeling), dans, zingen, mandela’s maken etc. Verder is er altijd een luisterend oor en worden de gezamenlijke maaltijden voor je verzorgd.

En dan is er verder voldoende ruimte en vrijheid om op je eigen manier te zorgen voor wat je nodig hebt. Je kunt het gezelschap opzoeken of je terugtrekken. Je kunt je eigen inbreng geven aan het dagprogramma, alleen of met anderen uitwaaien op het strand,  wandelen of fietsen, in rust een boek lezen bij de houtkachel of tekenen aan de grote tafel.

Om deel te nemen is het niet nodig dat je zelf Reiki beoefent, je mag gewoon ontvangen. 

 

Je gastvrouwen/behandelaars

Voor de 11-de keer verzorgen we samen deze midweek en zijn we er voor onze gasten.

Lydia Theuns uit Huijbergen is Reikimeester sinds 1994. In deze week zorgt zij naast het behandelen voor de avondmaaltijden, de ochtend tai chi en diverse andere programma onderdelen. Meestal heeft ze haar dwarsfluit bij zich en is altijd te porren voor uitbundige acties als dansen, zingen of de zee in rennen. website: www.lydia-en-reiki.nl

 

 

Jeanie Hofstra uit Vlissingen is Reikimeester sinds 2004. Naast het behandelen zorgt zij voor de administratie en communicatie. Zij is in deze midweek vroeg uit de veren om het ontbijt klaar te zetten en later de lunch, koffie en thee. Ze zorgt voor schoon servies en sanitair. Bezig bijtje, maar je kunt ook rustig bij haar aanschuiven als ze op haar gemakje met de kleurpotloden in de weer is.                                website: www.reiki-zeeland.nl

 

 

Weblinks

www.reikialliance.com                website van de wereldwijde organisatie van Reiki-meesters waar ik lid van ben

www.reiki-zeeland.nl                   Jeanie Hofstra:  collega Reiki-meester  

                                                    Digitale Reikicirkels via:

 http://reikihome.org                    organisatie voor Reiki-beoefenaars van alle stromingen

 

      Geen Reiki, maar misschien wel interessant voor je:

www.florvanputtestichting.nl       stichting die welzijnsactiviteiten organiseert

www.anreyo.nl                           yoga en Reiki

www.voetstap-reflex.nl               voetreflexzonetherapie

www.anniesheilzamekruiden.nl    webwinkel voor zelfbereide kruidenproducten

www.heulhoeve.nl                      webwinkel voor biologische voedingsproducten

  

 

contactformulier volgt

Een mail sturen kan naar  

Over mezelf

Ik ben in 1953 in Bilthoven geboren. In mijn jeugd had ik veel interesse voor ballet en muziek. Daarom koos ik voor het conservatorium waar ik de gitarist Leon Theuns (mijn echtgenoot) leerde kennen. Na mijn conservatoriumopleiding heb ik  o.a. op het Tilburgs Conservatorium en aan kleuters op het Rotterdamse Doveninstituut muziekles gegeven.Daarna heb ik ruim twaalf jaar in Bergen op Zoom als muziektherapeute gewerkt met meervoudig gehandicapte kinderen.

In 1992 heb ik uit pure interesse Eerste Graad Reiki gedaan.

In 1993 heb ik gekozen voor de Tweede Graad en ben ik begonnen met mijn behandelpraktijk.

In 1995 heb ik mijn inwijding tot Reiki-meester gekregen.

Sindsdien geef ik Reiki-cursussen waar iedereen kan leren zichzelf en anderen te behandelen.

Ik ben:

     - lid van de Reiki Alliantie , een wereldwijde organisatie voor meesters die werken volgens de traditie van Usui Shiki             Ryoho. 

     - vrijwilliger bij Reiki Home en verzorg Nederlandstalige digitale Reiki-cirkels "Together in Reiki". Meer info.

Door mijn zeer grote belangstelling voor Japan en de traditionele Japanse cultuur ben ik vanaf 1996 bezig met Ikebana (Japans bloemschikken) en geef ik sinds april 2018 Ikebana-workshops. Neem contact met me op als je hier meer over wilt weten. www.facebook.com/Lydia.en.Ikebana.

Sinds januari 2015 ben ik voorzitter van de Flor van Putte Stichting. Deze stichting organiseert welzijns-activiteiten waarbij Reiki regelmatig op het programma staat.

Maar ook dwarsfluit spelen vind ik heerlijk en doe ik veel. Zowel samen met Leon als in ensembles, op een gewone, maar meestal op een bas-dwarsfluit.


Ik beschouw Reiki als een wezenlijk onderdeel van mijn leven en ben altijd blij als ik dit geschenk door kan geven en van dichtbij kan zien hoe iemand zijn leven vorm geeft met behulp van deze krachtige energie.